1 Nisan 2010 Perşembe

elektrik iletken maddeler


Elektriği ileten maddelere iletken denir. Bütün metaller iyi iletkendir. Bakır aluminyum iletken olarak kullanılan en çok metallerdendir. Metaller içinde en iyi iletken altındır sonra gümüş. Toprak, insan vücudu, kurşun kalem de iletkendir. Tahta da ısıtıldığında iletken hale geçebilir.

5 yorum:

  1. İletken olmayan maddeler de vardır. Tahta, plastik.... gibi. Bence basit bir konu seçmişsin gökhan:D

    YanıtlaSil
  2. Günlük hayatımızda etkili olan elektriği ileten maddeleri konu almış.Böylece daha duyarlı ve akılda kolayca kalan bir konuyu seçmiş bence.Arkadaşlarımın fen ve teknolji dalına ait bir şeyler paylaşması bence cok güzel.Kesinlikle bu konu hakkında olumlu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. kondansatör İkili iletken ve aralarındaki bir yalıtkandan müteşekkil, elektrik yükünü ... bu elektronların serbest hareketiyle madde içinde bir elektrik akımı meydana gelir. ... Sesi, ısıyı ve elektrik akımını çevreye iletmemek maksadıyla kullanılan maddeler. ...

    YanıtlaSil
  4. Üzerinden geçen elektrik akımına karşı maddelerin gösterdiği kolaylık iletkenliktir. Bir madde elektrik akımına karşı ne kadar az direnç gösterirse o kadar iyi iletkendir. Maddelerdeki elektrik akımı iletkenliği elektronların hareketi ve iyonların hareketi ile ilgilidir. Elementlerden metaller elektrik akımını iletir, ametaller iletmez İyonik bağlı katı kristaller elektrik akımını iletmezler. Bunlar sıvı hâlde ve sulu çözelti hâlinde elektrik akımını iletirler.

    YanıtlaSil
  5. altının en iyi iletken olduğu konusnda bizi aydınlattığından ötürü çok teşekkürler...

    YanıtlaSil